Gozdna cesta Vavpčke Trave - Škrilj
26.10.2017 - Voščilo županje ob prazniku občine Semič
Dragi občanke in občani Občine Semič!

Tudi letošnji mesec oktober je potekal v znamenju številnih dogodkov in otvoritev, ki so bili izvedeni v počastitev občinskega praznika. Dogodkov je toliko, da se bodo prevesili še v november, nato pa nas bo pozdravilo Martinovanje in Praznovanje jeseni. Predstavila vam bom pomembnejše projekte, s katerimi smo naredili še nekaj odločnih korakov v smeri, da bi nam bilo prijetneje bivati v domačem kraju, v svoji občini.
K boljšemu zdravju bodo gotovo pripomogli lepo obnovljeni prostori zobozdravstvene ambulante v Zdravstveni postaji Semič, obnovljena splošna ambulanta v pritličju ter urejena referenčna ambulanta. Vrednost vseh del je 45.000 €.
Veseli smo, da smo z izgradnjo povezovalne ceste do OŠ Semič in avtobusnega postajališča in obračališča dosegli zastavljeni cilj in naredili pomemben premik v skrbi za varnost naših otrok. Bogatejši smo za 260 m ceste, pločnika in javne razsvetljave. Zgrajeno je avtobusno postajališče z nadstrešnico in obračališčem za vozila. Hkrati smo, iz nekoč neuglednega zemljišča za blokovskim naseljem, pridobili lepo urejen in uporaben javni prostor, ki smo mu dodali še mini športni park z igrali za otroke in odrasle. Celotna vrednost naložbe je 300.135 €. Po dolgih letih priprav smo skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo dokončali tudi avtobusno postajališče na Kalu in sočasno obnovili cestišče od Štrekljevca do Podrebra. Vrednost del je 260.000 €.
Iz sredstev za obnovo infrastrukture smo obnovili dober kilometer vodovodov proti Trebnjemu Vrhu in na Gabru, posodobili sistem telemetrije na črpališču Blatnik in zgradili 153 m kanalizacije na Metliški cesti. Vrednost del je 207.145 €. Preplaščenih je 630 m močno dotrajane ceste na Preloge v vrednosti 47.000 €. Na Gradniku je ob gasilskem domu dograjen večnamenski športno-rekreacijski prostor, ki pomeni veliko pridobitev za vse generacije okoliških prebivalcev. Vrednost del je 42.254 €.
V novembru bo namenu predana komunalna infrastruktura v desnem delu industrijske cone Vrtača, s 470 m nove ceste in javne razsvetljave, vodovodom, fekalno in meteorno kanalizacijo. S tem bodo dani pogoji za gradnjo novih industrijskih objektov v tem delu cone. Vrednost naložbe je 262.108 €.
Vse, kar sem naštela, ne bi uspeli brez vaše pomoči, dragi občanke in občani, zato se vam lepo zahvaljujem za pomoč. Čaka nas še veliko skupnih podvigov, zato si želim prijaznega sodelovanja in veliko zadovoljstva, ko nam uspe. Iskrene čestitke ob občinskem prazniku in lepo vabljeni na osrednjo prireditev 28. oktobra v Kulturnem centru Semič!
 
Polona Kambič, županja
<- Nazaj na novice
OBČINA SEMIČ
Štefanov trg 9
8333 SEMIČ
Telefon: 07/ 356 53 60
Telefax: 07/ 356 53 65
e-naslov: obcina@semic.si
Davčna številka: 79049273
Matična številka: 5880262
TRR: 01309-0100015998


Kolofon