Gozdna cesta Vavpčke Trave - Škrilj
5.5.2017 - Rotary klub Semič - Bela krajina Občini Semič predal prenosni avtomatski eksterni defibrilator
Danes, 5. maja 2017, so g. Jožef Vrščaj, g. Samo Kavčič in g. Igor Makovec v imenu Rotary kluba Semič - Bela krajina, županji Občine Semič, ga. Poloni Kambič, in direktorici Kulturnega centra Semič, ga. Ireni Plut, izročila donacijo, prenosni avtomatski eksterni defibrilator (AED), ki bo nameščen na Kulturnem centru Semič. 
Klub je namreč v okviru svoje dobrodelne akcije ob 10-letnici delovanja, zagotovil defibrilatorje za vse tri belokranjske občine.

Defibrilator je elektronska naprava, ki zazna zastoj srca in ga s pomočjo električnega sunka ponovno požene in s tem reši življenje.

Do sedaj so bili na območju Občine Semič defibrilatorji za širšo javnost nameščeni na naslednjih lokacijah:
  • v Rožnem Dolu, v Črmošnjicah, v Gorenjcih, v Stranski vasi, na Cerovcu, na Krvavčjem Vrhu, na Gradniku, na Štrekljevcu: v omarici na posameznem gasilskem domu in
  • na Mirni gori, na planinskem domu.
V vozilu za tehnično reševanje PGD Semič je za tovrstne primere pri reševanju na terenu vgrajen še en tak aparat. V svoji opremi pa ima defibrilator tudi Zdravstvena postaja Semič.

Z nabavo in namestitvijo teh naprav po območju celotne občine, tudi naša občina vedno bolj postaja »Srcu prijazna občina«. 

Na Občini Semič pozdravljamo tovrstna humanitarna dejanja in se Rotary klubu Semič - Bela krajina iskreno zahvaljujemo za njihov prispevek.
Galerija
<- Nazaj na novice
OBČINA SEMIČ
Štefanov trg 9
8333 SEMIČ
Telefon: 07/ 356 53 60
Telefax: 07/ 356 53 65
e-naslov: obcina@semic.si
Davčna številka: 79049273
Matična številka: 5880262
TRR: 01309-0100015998


Kolofon