Program razvoja podeželja
19.4.2017 - Sklop delavnic: Obogatena resničnost s tehnologijami prihodnosti
RIC Bela krajina v partnerstvu s studiem CtrlArt organizira sklop 12-ih delavnic priprave 3D vsebin s programom Maya Autodesk, katere bodo uporabljene v končnem produktu projekta, tj. mobilna aplikacija za namene turizma, ki podpira obogateno (ang. 'Augmented Reality') in prepleteno resničnost (ang. 'Mixed Reality'). 

Prva delavnica bo v petek, 21. aprila 2017, ob 17. uri, v prostorih Podjetniškega inkubatorja Bela krajina (ulica heroja Stariha 19, Črnomelj). Delavnico bo v angleškem jeziku vodil Nadav Sagir iz Ljubljane, sicer izraelski strokovnjak za obogateno resničnost, z ogromno kreativnimi in tehničnimi znanji. Je tudi soustanovitelj Revolv-AR, mentor za animacijo na SAE Institute in ustanovitelj CtrlArt studia, ki ustvarja vsebine specializirane za AR in VR tehnologije in rešitve. 

Na 1. delavnici bo predavatelj predstavil raziskavo nastajajočega sveta obogatene in prepletene resničnosti, pregled pojava novih tehnologij in aplikacij danes in v prihodnosti, kaj je in kako deluje obogatena resničnost, namen in uporabo AR naprav, vstop AR tehnologije v B2B, industrijo in posameznikovo življenje, prikaz in analizo primerov trenutnega stanja in uporabe AR, proces in pomen ustvarjanja 3D vsebin za AR v kreativni industriji, oglaševanju, prireditvah in kulturni dediščini.

Delavnice bodo potekale od aprila do junija, 1x tedensko po 2 uri, predvidoma v četrtek ali petek v popoldanskih urah, glede na želje večine udeležencev.

K udeležbi vabljeni vsi, ki vas zanima kontinuirano delo v projektu z najnovejšimi programi in opremo, ki omogočajo obogateno in prepleteno resničnost. Neobvezujočo prijavo pošljite na kristian.asani@ric-belakrajina.si oz. obiščite predstavitveno delavnico, kjer pridobite več informacij, na podlagi katerih se odločite za sodelovanje v projektu.

Projekt s trenutnim delovnim naslovom »Fell AR Slovenia« je financiran s strani programa Pokolpje - Mreža inkubatorjev.


<- Nazaj na novice
OBČINA SEMIČ
Štefanov trg 9
8333 SEMIČ
Telefon: 07/ 356 53 60
Telefax: 07/ 356 53 65
e-naslov: obcina@semic.si
Davčna številka: 79049273
Matična številka: 5880262
TRR: 01309-0100015998


Kolofon